رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص روند صدور ویزای زائران حج بیان کرد: خوشبختانه تاکنون روادید کلیه زائران مدینه قبل صادر شده است.
وی در خصوص نحوه تخصیص پروازهای حج به شرکت های هواپیمایی ایرانی و سعودی اظهار داشت: بر اساس تفاهم نامه کمیسیون مشترک دو کشور که به تصویب دولت و مجلس نیز رسیده است، ۵۰ درصد پروازهای حج به شرکت های هواپیمایی ایرانی و نیمی از پروازها به شرکت هواپیمایی سعودی تعلق می گیرد که البته از آنجایی که شرکت هواپیمایی سعودی توان انجام نیمی از پروازها را ندارد بخشی از پروازهای مربوط به آن توسط شرکت هواپیمایی ماهان انجام می گیرد.
اوحدی همچنین اعلام کرد: ۶۲ درصد پروازهای حج امسال مدینه قبل است که این اقدام رضایت زائران را در پی داشته است.
رئیس سازمان حج در خصوص صدور ویزای الکترونیک برای زائران حج توضیح داد: امسال همه خدماتی که به زائران ارائه می گردد در قالب نرم افزاری تحت عنوان مسار الکترونیکی ارائه می شود که ایران جز معدود کشورهایی است که در بهره برداری از این نرم افزار موفق بوده است و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: هفته گذشته مشکل جزئی در صدور ویزای زائران پیش آمد که همکاران ما در بخش ویزا ۲۴ ساعته تلاش کردند تا مشکل مرتفع شود.
وی به مشکلات سیم کارت های عربی که زائران در سال های گذشته در حج برای تماس با ایران تهیه می کردند اشاره کرد و گفت: مبلغ این سیم کارت ها و تعرفه تماس آنها گران بود و امسال طی تفاهم نامه ای که با دو شرکت ایرانسل و رایتل داشته ایم، این دو شرکت به زائران سیم کارت رایگان ارائه می دهند که هزینه تماس آن یک چهارم تا یک پنجم سیم کارت های عربی است و هزینه اینترنت آن رایگان است که زائران از همین امروز می توانند با مراجعه به مدیران کاروان ها سیم کارت های خود را دریافت نمایند.
رئیس سازمان حج و زیارت به موضوع تغذیه و اقلام تدارکاتی حج اشاره کرد و اظهار داشت: پیرو فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر تهیه حداکثری مایحتاج تدارکاتی زائران از داخل کشور، امسال و سال گذشته تا ۳۰۰ درصد افزایش تهیه اقلام تدارکاتی از داخل کشور را داشته ایم و امسال در حج برای حمایت از تولید ملی و اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی ۶۷ قلم کالا از داخل کشور تهیه می شود.
اوحدی خاطر نشان کرد: از سال گذشته چمدان هایی برای بار به زائران ارائه می شود که با طراحی و تهیه این چمدان ها تا یک سوم بار زائران کاهش یافته است.
وی در خصوص خرید سوغات از سوی زائران و سیاست گذاری در این خصوص افزود: دو مجموعه در داخل کشور در این خصوص اعلام آمادگی کردند تا در فرودگاه های ۱۹ گانه حج با مشارکت بخش خصوصی فروشگاه هایی برای تهیه سوغات برپا شود که در فرودگاه های مشهد، تبریز و ارومیه این فروشگاه ها راه اندازی شده است.
رئیس سازمان حج در خصوص تعلیق سفرهای عمره تصریح کرد: متاسفانه مجموعه اجرایی دو لت عربستان به رغم وعده مدیران ارشد آن کشور و با توجه به اینکه دو جلسه دادگاه آن دو مامور انجام شده، هنوز حکم این دو پلیس را اجرا نکرده اند و قطعاً اگر حکم اجرا نشود و رأی دادگاه صادر نشود، برنامه ای برای عمره نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه مسئولیت این مسئله به معاونت کنسولی وزارت امور خارجه سپرده شده است، توضیح داد: معاونت کنسولی دستگاه دیپلماسی کشور ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ریاض و سرکنسول ایران در جده با جدیت پیگیر مسائل هستند و در راستای صیانت از حقوق زائران انتظار ما این بود که حکم این دو مأمور خاطی هر چه زودتر اجرا شود.
اوحدی در این گفتگو صراحتاً شایعه پرداخت غرامت به آسیب دیدگان حادثه فرودگاه جده را بشدت تکذیب کرد و گفت: اخیراً دیداری را با خانواده این دو نوجوان با هوش و شجاع ایرانی داشته ایم.
رئیس سازمان حج در خصوص بیماری های واگیردار در حج توضیح داد: قطعاً فضای حج با عمره متفاوت است، زائران از اقصی نقاط دنیا با فرهنگ های مختلف به حج می آیند و با توجه به ازدحام جمعیت و گرد و خاک ناشی از ساخت و سازهای اطراف حرم، بهتر است زائران از ماسک استفاده کنند و حتما پیش از صرف غذا دست های خود را شستشو دهند.
وی با بیان اینکه خدمات پزشکی ایران در حج قابل مقایسه با هیچ کشوری نیست، به عفونت های چشمی زائران در موسم حج اشاره کرد و گفت: مشاهده شده که زائران بویژه در ایام تشریق به علت اینکه دست های آلوده خود را به چشمشان می مالند، دچار مشکل عفونت های چشمی شده اند.
رئیس سازمان حج در ادامه گفت: امسال متوسط سن زائران ایرانی ۵۸ سال و نیم است که یکسال جوانتر از سال گذشته است که البته ۷۰ درصد زائران ما بالای ۵۰ سال هستند.
وی در ادامه ضمن تأکید به زائران بر رعایت مسائل بهداشتی بمنظور پیشگیری از بروز بیماری ها گفت: زائران اگر داروی خاصی را مصرف می کنند، حتما در سفر نسخه انگلیسی داروی خود را همراه داشته باشند.
اوحدی با اشاره به ساخت و سازهای مسجدالحرام به زائران توصیه کرد: از آنجایی که از آخرین ایستگاه اتوبوس زائران تا مسجدالحرام یک کیلومتر فاصله است، زائران قبل از سفر خود را برای پیاده روی های این چنینی آماده کنند.